Internacional 27/08/2018

Tres morts en un tiroteig en un torneig de videojocs a Florida

L'atacant, que està entre les víctimes, ha deixat a més nou ferits

Ara
1 min

BarcelonaTres persones han mort i nou han resultat ferides en un tiroteig en una competició de videojocs que se celebrava en un centre comercial a Jacksonville (Florida). L'atacant, identificat per la policia com a David Katz, de 24 anys i nascut a Baltimore, s'ha suïcidat. La policia no ha donat cap més informació sobre la motivació de l'atac.

L'atac es va produir amb una pistola, en una sala on desenes de joves jugaven a un videojoc de futbol americà. La competició estava sent retransmesa en directe per internet: en un vídeo que va circular per les xarxes socials es podia sentir el moment en què l’atacant va irrompre a la sala i va començar a disparar almenys una dotzena de trets.

Enmig dels crits dels presents se sent com algú pregunta si es tracta d’un tiroteig i si és una arma. Llavors es talla la connexió. Les autoritats policials, que de seguida van acordonar la zona, van avisar a través de Twitter que els ciutadans evitessin l’àrea, ja que no era segura. Davant la incertesa general, des de la mateixa oficina policial de Jacksonville van declarar que estaven investigant els fets.

Paral·lelament, diverses ambulàncies i equips mèdics van desplaçar-se fins al lloc del tiroteig per assistir els ferits, molts dels quals van haver de ser traslladats a l’hospital –almenys un en estat greu–. Un dels testimonis va explicar a la CNN que va veure almenys sis cossos estesos a terra. Un dels jugadors del torneig, Drini Gjoka, va escriure a Twitter minuts després de l’assalt: “Soc realment afortunat. Una bala m'ha fregat un polze. El pitjor dia de la meva vida”.

stats