Internacional 06/09/2019

Una dona de 73 anys dona a llum dues bessones a l'Índia

Es converteix en la mare més gran del món

Ara
1 min
S'ha difós una imatge de la mare hospitalitzada i d'una de les criatures a través de YouTube.

BarcelonaMangayamma Yaramati, una dona de 73 anys que s'havia sotmès a un tractament de fecundació 'in vitro', ha donat a llum dues nenes bessones aquest dijous a l'estat d'Andhra Pradesh, al sud-est de l'Índia. Altres fonts asseguren, en canvi, que la mare té un any més, o sigui, 74 anys. A l'Índia és habitual que hi hagi una certa confusió sobre l'edat de la gent, ja que moltes persones no tenen certificat de naixement. Sigui com sigui, però, Yaramati, tant si té 73 anys com si en té 74, és la dona de més edat que ha sigut mare al món.

"La mare i les nenes estan bé", ha assegurat la doctora Uma Sankar en declaracions a la cadena britànica BBC. També ha explicat que per al tractament de fecundació 'in vitro' van fer servir l'òvul d'una donant i l'esperma del pare.

Yaramati ha donat a llum mitjançant cesària i no ha patit cap contratemps ni problema de salut, ni durant l'embaràs ni durant el part, segons la doctora Sankar. "Déu ha escoltat les nostres pregàries", ha declarat la mare visiblement satisfeta. Ella i el seu marit, que té 82 anys, desitjaven ser pares com fos.

"Estem extremadament feliços", va declarar per la seva banda el pare, Sitarama Rajarao, poques hores després del naixement de les nenes i abans que aquest divendres patís un ictus sobtat, segons ha informat la BBC. L'home està ara hospitalitzat.

La parella se sentia estigmatitzada a l'Índia pel fet no tenir fills. "Em deien la dona sense fills", afirma la mare. "Ho vam intentar moltes vegades i vam visitar molts metges", afegeix.

L'any 2016 una altra dona d'uns setanta anys i també de l'Índia va donar a llum un nen.

stats