Internacional 04/03/2015

La dona més vella del món fa 117 anys i ho celebra amb el seu fill de 92

La japonesa Misao Okawa dorm 15 hores al dia. Els seus plats preferits són l'estofat de vedella i els fideus d'origen xinès

Efe
1 min
Osaka, Misao Okawa la dona més vella del món compleix 117 anys.  Getty Images / Buddhika Weerasinghe

TòquioLa dona més vella del món, la japonesa Misao Okawa, ha celebrat aquest dimecres, amb un dia d'antelació, el seu 117 aniversari en companyia dels seus familiars, segons ha informat la cadena pública nipona NHK. La dona, que viu en una residència geriàtrica d'Osaka (oest del Japó), ha rebut avui la visita de l'alcalde del seu districte, que li ha regalat unes flors i s'ha fet diverses fotos amb la família de la dona, inclòs el seu fill de 92 anys.

Els seus cuidadors han explicat a NHK que el seu estat de salut és bo i que menja tres vegades al dia (els seus plats preferits són l'estofat de vedella i els fideus d'origen xinès). Han detallat també que la dona sol dormir unes 15 hores al dia i que, quan se sent amb forces, es mou sola per les instal·lacions en cadira de rodes.

Okawa, reconeguda com la dona i la persona viva més vella del món pel 'Llibre Guinness dels Rècords', va néixer el 5 de març de 1898 a Osaka. Des de febrer de 2013 és considerada la dona de més edat del món, i des de l'agost d'aquest mateix any la persona viva més vella. La dona ha tingut tres fills, quatre néts i sis besnéts.

L'home més vell del món és també un japonès, Sakari Momoi, que va celebrar el seu 112 aniversari el 5 de febrer.

stats