Internacional 26/05/2014

Els rebels de Donetsk accepten dialogar amb Kíev amb la mediació de Rússia

Adverteixen que en qualsevol procés de conversa es descarta negociar el possible retorn de la regió a Ucraïna

Efe
1 min
Rebels pro-russos a Donetsk, ahir. REUTERS

KíevEls rebels de l'autoproclamada república popular de Donetsk estan disposats a dialogar amb les noves autoritats d'Ucraïna amb la mediació, entre altres, de Rússia, ha anunciat avui el líder prorus dels insurgents, Denis Puxilin.

"Estem llestos per al diàleg però només amb participacó de mitjancers, això vol dir amb tercers, i amb la imprescindible mediació de Rússia", ha dit el líder dels rebels a l'agència russa Interfax.

Ha precisat, tot i això, que de moment no veu possibilitats per al retorn de la regió a Ucraïna, i ha recordat que una majoria de ciutadans de les regions de Donetsk i Lugansk s'han pronunciat a favor de la independència en sengles referèndums celebrats el passat 11 de maig.

No a la reintegració

"El poble ha fet la seva elecció. Tenim centenars de morts, prop de 200 persones han estat segrestades per les forces ucraïneses. A dia d'avui, Ucraïna és un agressor contra el que estem en guerra. ¿Quin diàleg pot haver-hi sobre la reintegració?", ha subratllat Puxilin.

Per la seva part, l'anomenat primer ministre de l'autoproclamada república popular de Lugansk, Vasili Nikitin, va manifestar als periodistes que la república, delcarada independent d'Ucraïna, no té res a veure amb les eleccions presidencials ucraïneses celebrades diumenge.

"No hi ha dubte que les eleccions presidencials d'un altre país no ens afecten de cap manera. No tenim res a reconèixer", ha dit Nikitin.

stats