Internacional 08/08/2018

Dos avis que fugen d'una residència a Alemanya per acudir a un festival de música: el relat d'una història falsa

Europa Press
1 min
Tuit de @Wacken

Aquest dimarts hi va haver una història de la qual mitjans d'arreu del món –entre els quals l'ARA– es van fer ressò: la suposada fugida de dos avis d'una residència d'Alemanya per assistir a un festival de música 'metal', el Wacken Open Air.

La història, difosa per algunes agències de notícies, va córrer com la pólvora. Avui, però, 'El País' posa llum als fets i descobreix que, en realitat, aquesta història no va succeir mai i que l'origen de la seva difusió rau en un informe policial mal interpretat.

L'informe en qüestió, tal com explica 'El País', que ha parlat via correu electrònic amb un portaveu policial d'Itzehoe –una ciutat de l'estat de Schleswig-Holstein, parlava de dos persones d'avançada edat d'una residència del districte de Ditmarschen que estaven de camí a la població on se celebrava el festival i que s'haurien negat a agafar un taxi per tornar a la residència. La història, per motius que es desconeixen, va acabar derivant a la premsa com la fugida de dos avis per assistir al festival en qüestió.

El ressò mediàtic de la història –amb crítiques cap a la policia per privar als dos suposats avis d'assistir al festival– va obligar un portaveu policial a aclarir a la cadena pública de ràdio i televisió d'Hamburg que, en realitat, els dos protagonistes de la història eren dues persones de 58 i 59 anys amb una malaltia mental i sota tutela d'una residència.

stats