Internacional 13/06/2019

Dos petroliers són atacats al mig del golf d'Oman

L'incident ha tingut lloc a la mateixa zona on fa un mes hi va haver un assalt similar

Ara
2 min
Mapa del Golf de l'Oman, on ha tingut lloc el suposat atac contra els dos petroliers.

BarcelonaDos petroliers han sigut víctimes d'un suposat atac amb explosions al mar d'Oman, molt a prop de la zona on al maig ja es va produir un incident similar. Fins ara es desconeix qui hi ha darrere de l'assalt.

Els vaixells han estat identificats com el 'Front Altair', amb bandera de les illes Marshal, i el 'Kokuka Courageous', del Panamà. El primer transportava etanol de Qatar a Taiwan, i s'ha incendiat cap a les 8 del matí, hora local, a poques milles del port de Jask, a la província iraniana de Hormozgan. El segon s'ha incendiat, en circumstàncies similars, gairebé dues hores després, quan faltaven pocs minuts per arribar a les 10 del matí, hora local. Aquest últim, que es trobava a unes 30 milles de Jask, transportava metanol i viatjava des de l'Aràbia Saudita fins a Singapur.

L'Iran ha confirmat l'incident i ha apuntat que les autoritats han rescatat la tripulació de les dues embarcacions, en total 44 persones. De fet, tal com ha explicat l'agència oficial de l'Iran IRNA, un buc de rescat iranià ha rescatat el personal dels petroliers de l'aigua, ja que havien fugit dels incendis dels vaixells provocats per les suposades explosions.

Segons la versió de les autoritats iranianes, els tripulants han sigut traslladats, sans i estalvis, fins a la zona de Jask.

Per la seva banda, els Estats Units també han confirmat els fets. Segons les autoritats nord-americanes la Cinquena Flota Naval, amb base a Bahrain, ha rebut dues trucades d'emergència per part dels petroliers instants després de l'assalt.

Aquest suposat atac és el segon incident contra vaixells de càrrega que es registra a la zona recentment. Al maig, quatre petroliers, dos dels quals saudites, van ser víctima d'un altre sabotatge. L'autoria dels fets mai va quedar clara, però l'Aràbia Saudita i els Estats Units van acusar Teheran de ser-ne responsable.

stats