Grècia
Internacional 31/05/2012

Dos terços del rescat grec són per pagar el deute

Gran part de l'ajuda internacional per a Atenes torna directament als prestadors sense passar per les arques públiques

L. Alderman / J. Ewing (NYT)
1 min
Enfrontament entre treballadors i policies a Tessalònica / EFE

ParísMentre la seva permanència a l’euro està a la corda fluixa, Grècia continua rebent milers de milions d’euros de la troica, que supervisa el seu pla de rescat. No obstant, la pràctica totalitat d’aquests diners no serveixen perquè el govern grec pagui els serveis públics: el líquid retorna directament a les butxaques de la troica.

El rescat europeu de 130.000 milions d’euros que suposadament ha de permetre que Grècia guanyi temps només ajuda a tornar el deute, mentre l’economia continua ofegada. Al mateix temps que es paguen a ells mateixos, els membres de la troica també retenen altres fons destinats a mantenir el govern grec en marxa.

La setmana passada, l’oficina d’Atenes que rastreja els ingressos va afirmar que Grècia podria quedar-se sense diners al juliol. Si això passa, el país deixaria de pagar els seus deutes –excepte els que deuen a la troica–. “Grècia no deixarà de pagar a la troica perquè la troica es paga a ella mateixa”, va dir Thomas Mayer, assessor principal a Frankfurt del Deutsche Bank.

Podeu llegir la notícia sencera a l'Ara Premium.

stats