Internacional 05/03/2013

Confusió a Mali: dos terroristes morts i un sol cadàver

Es fa pública la fotografia d'un cos, però la Ràdio França Internacional l'atribueix a Mokhtar Belmokhtar i la revista 'Paris Match' a Abu Zeid

Ara
1 min
Fotografia del terrorista Mokhtar Belmokhtar

BarcelonaL'emissora Ràdio França Internacional (RFI) ha publicat aquest dimarts a la seva pàgina web una fotografia feta amb un telèfon mòbil que mostra el suposat cadàver de Mokhtar Belmokhtar. La revista 'Paris Match', per la seva banda, ha assenyalat que el cos de la fotografia correspon a Abu Zeid. Com mostra un blog de 'Le Monde', els dos terroristes tenen una semblança física amb el cadàver.

Segons la RFI, els soldats txadians que haurien acabat amb la vida de Belmokhtar, cap d'un dels grups d'Al-Qaida del Magrib Islàmic, van mostrar les fotografies del cadàver als seus telèfons a l'enviat especial del mitjà a Mali.

El periodista txadià Abdelnasser Garboa, consultat per la revista 'Paris Match', ha afirmat que quan ha vist la fotografia, ha reconegut Abu Zeid “immediatament”.

El ministre francès de Defensa, Jean-Yves Le Drian, ha dit aquest dimarts que no pot “estar segur” que les fotografies es corresponguin amb algun dels dos islamistes, però ha subratllat que “seria una molt bona notícia” perquè són “terroristes molt experimentats”.

Le Drian també ha informat de la mort d'“uns quinze terroristes” en les operacions militars que les forces armades franceses i africanes han portat a terme al nord de Mali.

stats