Internacional 28/09/2014

La dreta passa a controlar el Senat francès

Unes eleccions parcials per renovar aquesta cambra donen la majoria als conservadors

Efe
1 min

ParísTal i com es preveia, la dreta s'ha convertit aquest diumenge en majoritària al Senat francès després de les eleccions per renovar la meitat dels 348 escons d'una cambra en què per primera vegada estarà representat l'ultradretà Front Nacional (FN) que ha obtingut dos diputats.

Amb els resultats parcials coneguts aquest diumenge, la dreta havia guanyat 16 escons a l'esquerra, i aquesta tendència s'havia de consolidar a mesura que s'anessin publicant les xifres dels departaments encara per escrutar.

Del gran partit de la dreta, l'UMP, sortirà amb tota probabilitat el nou president del Senat, que serà elegit el dimecres.

Els dos nous senadors del Front Nacional són Stéphane Ravier, pel departament que té com a capital Marsella, i David Rachline, en el que té com a centre Toló.

Conseqüència de les municipals

En aquests comicis senatorials, en els quals es renoven 178 escons en 58 departaments, els votants eren 87.734 grans electors, en la seva immensa majoria regidors.

Per això el resultat final està molt directament vinculat al mapa polític que va sortir de les eleccions municipals del passat mes de març, que van ser una dura sanció per al Govern socialista i va donar el triomf a la dreta.

stats