Internacional 11/04/2014

França reconeix legalment el dret de desconnexió laboral a partir de les 18.00 hores

Un acord entre empresaris i sindicats estableix que els treballadors francesos podran ignorar els correus electrònics, els missatges i les trucades dels seus caps després de la jornada de feina

Ara
1 min

BarcelonaEls treballadors francesos podran ignorar a partir d'ara de forma legal els correus electrònics, els missatges i les trucades que rebin dels seus caps després de la jornada laboral i a partir de les 18.00 hores. És el resultat de l'acord legal a què han arribat empresaris i sindicats després de sis mesos de negociació. La mesura, que recullen aquest divendres els principals mitjans francesos, pretén protegir els professionals de les intromissions digitals relacionades amb la feina en la seva vida privada.

A partir d'ara, els empresaris ja no podran posar-se en contacte amb el personal durant les 133 hores de la setmana destinades al descans.

La llei determina il·legal que els treballadors dels sectors digitals i consultoria, incloent les oficines franceses de Google, Facebook, Deloitte i PwC, responguin als correus electrònics, missatges i trucades de treball a partir de les 18 hores.

A més, es pot exigir als treballadors que apaguin els seus telèfons de feina. Les empreses han d'assegurar el seu compliment i que el personal no visqui sota pressió de mirar correus electrònics o documents relacionats amb la feina.

El president de la Confederació General de Gestors, Michel de la Força, ha afirmat que "podem admetre treball extra en circumstàncies excepcionals, però sempre cal tornar al que és normal, que és desconnectar i deixar de ser al treball de forma permanent".

stats