Síria
Internacional 14/05/2013

Indignació pel vídeo d'un suposat rebel mossegant el cor d'un soldat sirià

L'home que protagonitza les imatges seria Abu Sakar, conegut per ser el fundador de les Brigades de Faruk, contràries al règim de Baixar al-Assad

Ara
1 min

BarcelonaAbu Sakar –suposadament un rebel sirià–, mentre obre en canal un cos d'un soldat sirià i n'extreu el fetge i el cor amb un ganivet, es dirigeix a la càmera i diu: "Juro per Déu que ens menjarem els vostres cors i fetges, soldats de Baixar, gossos. Màrtirs de Baba Amr, mateu els alauites i traieu-los els cors per menjar-vos-els". Acte seguit, agafa el cor i el mossega.

Aquest vídeo, denunciat per Human Rights Watch, s'ha convertit en el símbol més cru de la guerra civil siriana. L'organització ha dit que té més vídeos en què apareix aquest rebel, conegut per participar en la fundació de les Brigades de Faruk.

El vídeo ha sigut utilitzat pels partidaris del règim del president sirià Baixar al-Assad per mostrar la cara més cruel dels rebels opositors.

La Coalició Nacional Siriana, principal aliança opositora, ha condemnat les imatges difoses a internet i ha dit "que no estan relacionades amb la moral del poble i els principis de l'Exèrcit Sirià Lliure, que defensa la dignitat del ciutadà".

HRW ha fet una crida a l'Exèrcit Sirià Lliure i a la Coalició Nacional Siriana perquè adoptin totes les mesures possibles perquè els responsables de crims de guerra rendeixen comptes i per evitar abusos d'aquest tipus.

"Un pas important per aturar els horrors diaris a Síria, des de les decapitacions fins a les mutilacions i les execucions, és acabar amb la sensació d'impunitat de les parts", ha afirmat l'organització.

stats