Internacional 14/12/2016

Duterte admet haver matat drogoaddictes amb les seves mans quan era alcalde

El president filipí explica que volia alliçonar els policies

Ara
1 min
Duterte brinda en la recepeció amb el primer ministre cambdojà, a Phnom Penh.

BarcelonaEl president de Filipines, Rodrigo Duterte, ha admès haver matat amb les seves pròpies mans presumptes delinqüents quan era alcalde de Davao per alliçonar als policies de com havien d'actuar. La confessió de Duterte davant d'un grup d'empresaris podria costar-li un procés d'inhabilitació, segons ha advertit el senador Richard Gordon.

"A Davao jo ho solia fer personalment [matar] només per ensenyar els nois [policies] que si jo ho feia, ells també hi podien", es va esplaiar el president, que no ha amagat mai la seva política de mà dura contra els delinqüents i drogoaddictes que el van fer conegut i valorat durant les dues dècades en què va ocupar l'alcaldia de la ciutat del sud del país. Aquesta gestió va ser la base de la campanya que el van fer guanyar la presidència l'estiu del 2015 i que un cop a l'executiu de Manila, ha traslladat a escala nacional. Segons fonts policials, la guerra contra les drogues ja ha deixat uns 2.086 morts en operacions contra el narcotràfic i 3.800 més en circumstàncies no aclarides.

"Circulava amb una gran moto, i patrullava els carrers [de Davao] buscant on hi havia problemes, buscant una baralla per poder matar", continua el relat del president, qui malgrat tot, ha insistit que no es considera un assassí.

stats