Internacional 31/07/2014

Sierra Leone declara l'estat d'emergència per l'Ebola

El virus ja ha causat almenys 220 morts en aquest país africà i més de 600 a tot el continent

Efe
1 min
Metges d'un hospital de Monròvia protegint-se per fer front al virus de l'Èbola. AFP

NairobiEl president de Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, ha declarat aquest dijous l'"estat d'emergència de salut pública" per frenar el brot d'Ebola, que ja ha causat més de 220 mort en aquest país africà.

El mandatari ha dit que s'imposarà una quarantena a les zones on s'han detectat els epicentres del virus i ha ordenat a les forces de seguretat que garanteixin el compliment d'aquestes mesures de protecció sanitària.

Sierra Leone és un dels països africans més afectat per l'últim brot d'Ebola, que ha acabat amb la vida de més de 600 persones al continent africà. L'Ebola és molt contagiós i es transmet entre humans a través del contacte amb òrgans, sang, secrecions o altres fluids corporals. Fins ara s'havia detectat a països com República Democràtica del Congo, Uganda, Sudan del Sud i Gabon.

La malaltia afecta sobretot ximpanzés, goril·les, ratpenats fructívors, micos, antílops i porcs espí, però pot transmetre's a humans que entrin en contacte amb els animals infectats, segons les dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

stats