Internacional 13/08/2017

Egipte ordena la detenció dels conductors dels trens sinistrats aquest divendres

Almenys 41 persones van morir i 133 van resultar ferides en el xoc de trens, segons va informar el ministeri de Salut egipci

Reuters
1 min
Un tren amb excés de passatgers fotografiat el passat 12 d'agost a Egipte, on els ciutadans reclamen millors infraestructures ferroviàries

El CaireUn fiscal egipci ha ordenat la detenció dels dos conductors d'un tren i dels seus assistents implicats en el xoc mortal de dos combois a Alexandria aquest divendres, segons ha informat l'agència estatal de notícies MENA. Almenys 41 persones van morir i 133 van resultar ferides, segons les últimes dades del ministeri de salut.

Es tracta de l'últim d'una sèrie d'accidents ferroviaris que ha inflamat l'opinió pública egípcia, que critica la xarxa de transport antiquada del país i el mal estat dels trens. Els egipcis han reclamat durant molt temps que els successius governs facin complir unes garanties bàsiques per als ferrocarrils.

El fiscal ha ordenat que els dos conductors del tren i els seus dos assistents siguin retinguts durant 15 dies i ha decidit alliberar altres treballadors del ferrocarril, segons ha explicat MENA. La policia va prendre mostres d'orina i sang d'un dels conductors per comprovar l'ús de drogues, però encara no ha transcendit cap resultat del test.

stats