Internacional 08/07/2013

Washington no es planteja, ara per ara, retirar l'ajuda militar a Egipte

Els Estats Units investiguen encara si el que ha passat al país àrab és un cop d'estat. Si arribessin a aquesta conclusió, es veurien obligats per llei a retirar l'ajuda militar

Reuters
1 min
Protestes multitudinàries al Caire a favor de Mursi després de la mort d'almenys 51 islamistes. REUTERS

WashingtonEls Estats Units no es plantegen, ara per ara, retirar l'ajuda militar a Egipte. El portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, ha dit que el govern nord-americà es prendrà el seu temps per determinar si el que ha passat a Egipte és un cop militar. Si finalment arribés a aquesta conclusió, Washington es veuria obligat per llei a retirar el seu programa d'ajuda militar a la potència àrab.

"No creiem que sigui del nostre interès prendre una decisió precipitada o una determinació ara per ara", ha dit Carney als periodistes durant una roda de premsa.

Almenys 51 persones han mort aquest dilluns al Caire després que els militars disparessin contra un grup de manifestants islamistes que demanaven l'alliberament del president deposat, Mohamed Mursi. Els Germans Musulmans han condemnat l'atac i l'han qualificat de "massacre", mentre de membres de tant l'exèrcit com les forces policials han assegurat que es tractava d'un "atac terrorista".

Al seu torn, el president interí, Adli Mansour, ha fet una crida a la calma després que els salafistes de Nour decidissin retirar-se del front dividit que ha donat suport al cop militar.

stats