Internacional 29/01/2014

Egipte jutjarà 20 periodistes d'Al-Jazira acusats de difondre informació falsa

La Fiscalia acusa el grup, format per 16 egipcis i 4 estrangers, d'influir en l'opinió internacional i danyar la seguretat nacional

Efe
1 min

El CaireLa Fiscalia General d'Egipte ha ordenat aquest dimecres el trasllat a un tribunal penal del cas de 20 periodistes del canal de televisió qatarià Al-Jazira, acusats de difondre notícies falses sobre el país. Vuit d'ells ja estan empresonats i seguiran en presó preventiva, mentre que s'ha emès una ordre de detenció contra els altres dotze.

Segons l'agència Mena, els acusats seran jutjats per haver creat i finançat una xarxa d'informació per "fer creure a l'estranger que el que passa al país és una guerra civil que amenaça de col·lapsar Egipte". Segons la investigació, el grup es reunia en un hotel de luxe del Caire, on manipulava la informació per influir en l'opinió internacional sobre el terrorisme i "danyar la seguretat nacional".

Entre els 20 processats hi ha quatre corresponsals estrangers –un australià, dos britànics i una holandesa–i 16 egipcis que, segons la Fiscalia, formen part d'un "grup terrorista", en al·lusió als Germans Musulmans, que pretén "violar les lleis i impedir el funcionament de les institucions".

Al-Jazira ha demanat l'alliberament immediat dels seus treballadors egipcis. El canal qatarià està en el punt de mira de les autoritats des del derrocament militar del president islamista, Mohammed Mursi, el mes de juliol passat.

stats