Egipte
Internacional 04/02/2012

Augmenten a 12 els morts en l'onada de violència a Egipte

Després de la tragèdia a l'estadi de Port Saïd, els manifestants s'enfronten a la policia i exigeixen la dimissió de la Junta Militar

Agències
1 min

El CaireJa són 12 les víctimes mortals a les ciutats egípcies del Caire i Suez, des del començament dels enfrontaments la nit de dijous. Els disturbis es van originar després de la tragèdia del passat dimecres a l'estadi de Port Saïd, on més de 70 persones van perdre la vida durant el salvatge enfrontament entre els seguidors de l'Ahly cairota i l'equip local, l'Al Masry.

Els manifestants acusen les forces policials desplegades a l'estadi de negligència. Els aficionats d'ambdós clubs i el Parlament egipci consideren que els agents de seguretat no van fer res per impedir la massacre.

Els aficionats han dirigit la seva ira contra el ministeri de l'Interior al centre d'El Caire i s'han unit a grups de joves revolucionaris per atacar les forces de seguretat que defensaven l'edifici amb gasos lacrimògens, porres i armes de foc.

El subsecretari del ministeri de Sanitat egipci, Hisham Shiha, ha afirmat que set de les víctimes han mort durant els disturbis al Caire, mentre que els altres cinc han perdut la vida a Suez. Entre les víctimes es troba, també, el tinent de l'exèrcit egipci que va ser atropellat per un vehicle policial a prop del ministeri de l'Interior, on encara aquest dissabte continuen els enfrontaments.

stats