Internacional 03/11/2020

Les eleccions dels Estats Units a l'ARA: tres edicions en paper i seguiment tota la nit a la web

Un equip de quinze periodistes, tres dels quals des dels EUA, informaran dels comicis minut a minut

Ara
1 min
Votants en un col·legi electoral de Des Moines (Iowa), aquest dimarts

BarcelonaL'ARA oferirà aquesta nit un seguiment especial de les eleccions presidencials als Estats Units, que determinaran si Donald Trump continua quatre anys més a la Casa Blanca o bé si el substitueix el seu rival, Joe Biden.

Tres persones cobriran tota la informació dels comicis des dels Estats Units: Carlos Pérez Cruz, des de Washington; Núria Ferragutcasas, des de Nova York, i Sònia Sánchez, enviada especial a Wilmington (Delaware), la ciutat on viu Biden i des d'on el candidat demòcrata seguirà la nit electoral. A la redacció de Barcelona, un equip de dotze periodistes faran un seguiment detallat de l'evolució de la jornada electoral i de l'escrutini durant la matinada. Tota aquesta informació es podrà trobar, permanentment actualitzada, a l'Ara.cat, que estarà actiu sense interrupció. Les primeres dades de vot escrutat començaran a arribar durant la matinada, un cop hagin tancat els primers col·legis electorals, tot i que és probable que, atès el gran nombre de vots per correu, els resultats definitius no es coneguin fins d'aquí uns dies. L'emoció està assegurada en una nit intensa i tensa.

Pel que fa a l'edició impresa, l'ARA ha preparat també un dispositiu especial per oferir fins a tres edicions diferents. La primera, que es tancarà a les 0.30 h, es distribuirà a la major part de Catalunya, però a Barcelona hi arribarà una segona edició, amb dades actualitzades fins a les 4.30 h. A més, a les 7 h del matí es publicarà una tercera edició, en format PDF accessible a través de la web, que permetrà recollir tota la informació de la nit electoral.

stats