Itàlia
Internacional 07/05/2012

Primer test polític a Itàlia des de la caiguda de Berlusconi

Nou milions d'italians estan cridats a les urnes per escollir la composició de 942 ajuntaments. Els experts preveuen una alta abstenció en els comicis

Efe
1 min
Un home introdueix el seu vot durant la primera jornada d'eleccions municipals a Itàlia / REUTERS

RomaItàlia vota aquest dilluns en la segona i última jornada de la primera volta dels comicis municipals parcials. Més de nou milions d'italians poden acudir des d'ahir a les urnes per escollir la composició de 942 ajuntaments –entre ells 170 amb més de 15.000 habitants.

La previsió de la majoria d'analistes polítics és que l'abstenció serà la clara protagonista d'aquestes eleccions. A les 22:00, hora local, de diumenge havien votat el 49,66% dels electors, 6,2 punts menys respecte a la participació registrada a la mateixa hora en les últimes eleccions.

El resultat d'aquests comicis, tot i que no se celebren a tots els municipis, servirà com a test polític per saber el suport amb què poden comptar els partits de cara a la pròxima gran cita a les urnes, les eleccions generals previstes per a la primavera de 2013.

En el cas que el vencedor de les eleccions en un municipi no obtingui la majoria absoluta, se celebrarà una segona volta els propers 20 i 21 de maig.

stats