Internacional 10/08/2019

Un tall elèctric massiu deixa a les fosques gairebé un milió de persones a Anglaterra i Gal·les

La companyia subministradora en desconeix les causes però descarta un ciberatac

Ara
1 min
El tall en el subministrament elèctric va provocar importants retards en el transport ferroviari.

BarcelonaGairebé un milió de persones es van quedar divendres al vespre a les fosques a Londres i altres parts d'Anglaterra i Gal·les per problemes en dos generadors de la companyia National Grid, que distribueix electricitat i gas a bona part del Regne Unit. La incidència, que es va produir cap a les cinc de la tarda hora local, va provocar un cert caos, amb retards i cancel·lacions al transport aeri i ferroviari.

El director d'operacions de National Grid, Duncan Burt, ha assegurat aquest dissabte que el problema en el subministrament elèctric ja està resolt, que el sistema "funciona bé" i que investigaran què va passar. Va titllar la incidència d'"esdeveniment increïblement estrany", tot i que en principi l'empresa descarta que hagi estat un ciberatac o sabotatge.

Un portaveu de Transport de Londres, l'organisme de l'Ajuntament que gestiona el sistema de transports de la capital britànica, va explicar divendres al diari 'The Guardian' que alguns senyals lluminosos no funcionaven. Això va fer que una de les línies del metro de Londres, Victoria Line, hagués de suspendre el servei. A més, els serveis de tren dins i fora de Londres, com el Thameslink, el Southern i el Gatwick Express, van patir retards i cancel·lacions. Aquest dissabte algunes línies continuen patint incidències.

Les autoritats han exigit un "informe urgent" sobre el que va passar i han advertit que es podria sancionar la companyia elèctrica amb una multa.

stats