Món
Internacional 18/07/2011

Tres dies de 'llei seca' a l'Equador per la intoxicació mortal de 21 persones

Les víctimes van ingerir aiguardent adulterat amb metanol (alcohol industrial)

Efe
1 min

QuitoAlmenys 21 persones haurien mort aquest cap de setmana a la província de Los Ríos, a l'Equador, a causa d'una intoxicació provocada per la ingesta d'unes ampolles d'aiguardent adulterades amb metanol (alcohol industrial). L'estat ha declarat tres dies de 'llei seca', en què s'ha prohibit la venta i el consum de qualsevol licor i beguda alcohòlica a tot el país llatinoamericà.

Les autoritats han confiscat més de 9.000 litres de licor sense registre sanitari a la província on s'han registrat les 21 víctimes mortals. Des del ministeri de Sanitat han fet una crida a la població perquè acudeixin a un centre sanitari si presenten símptomes com nàusees, vòmits, dolor abdominal, alteracions visuals o respiració agitada, a la vegada que han advertit que es desfacin dels licors que no hagin passat controls de qualitat sanitària.

La ingesta massiva d'alcohol adulterat hauria tingut lloc durant la celebració d'una festa patronal a una localitat de la província de Los Ríos. El govern ha alertat, però, que l'aiguardent es podria estar comercialitzant en altres zones del país, en les quals més de cent persones han sigut hospitalitzades per símptomes similars les darreres hores.

La policia equatoriana ha informat de la detenció d'una persona relacionada amb la distribució de l'alcohol.

stats