Internacional 28/08/2019

Erdogan compra a Putin un caça que Washington no li vol vendre

Els dos presidents exhibeixen sintonia en la inauguració d'un saló d'aviació a Moscou

Ara
1 min
Putin i Erdogan examinant l'avió Sukhoi Su-57 en un saló espacial i d'aviació que es fa aquests dies a Rússia

BarcelonaRecep Tayyip Erdogan i Vladímir Putin han mostrat un altre cop les bones relacions que mantenen en la inauguració del saló d'aviació MAKS, que ha obert als afores de Moscou i en què el president rus ha sigut el convidat d'honor. En la visita, el líder turc s'ha fixat en un caça de fabricació russa, el Su-57, un avió que fa temps que busca però que la Casa Blanca evita vendre-li pels seus estrets vincles militars amb el Kremlin.

Els dos presidents han fet gala de complicitat i de bona sintonia, un fet que amoïna l'OTAN (Turquia n'és membre) i més després que Putin ignorés les advertències perquè no comprés el sistema de defensa antiaèria S-400 a Putin. De fet, Ankara ha adquirit el dispositiu, que ja ha començat a muntar en el seu territori.

"L'avió ja vola? Es pot comprar?", ha preguntat Erdogan a Putin sobre el Su-57, un caça furtiu de segona generació, la versió russa del nord-americà. "Sí, sí que es pot", li ha respost el cap del Kremlin.

Després de retrets i acusacions mutus, Erdogan i Putin passen per un moment de bones relacions i han acostat posicions al voltant de la guerra a Síria. Sense anar més lluny, el president rus ha donat suport a la creació d'una zona de seguretat turco-nord-americana al nord-est de Síria per crear "bones condicions que garanteixin la integritat territorial de Síria", ha afirmat Putin.

stats