Internacional 10/09/2015

Els Estats Units acolliran, "com a mínim", 10.000 refugiats l'any que ve

L'administració Obama insisteix que l'assistència econòmica és la manera més eficaç per resoldre la crisi humanitària actual, però creu que cal un "augment significatiu" del compromís d'acollida al món

Europa Press
1 min

WashingtonEls Estats Units han anunciat aquest dijous el començament dels preparatius per acollir "com a mínim" 10.000 refugiats sirians durant l'any que ve. El portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, ha recordat que els Estats Units és el donant més important d'ajuda humanitària en relació amb el conflicte sirià, amb 4.000 milions de dòlars lliurats fins ara. Tot i que Washington sosté que aquesta assistència és, "de lluny", la forma més eficaç d'ajuda, considera que cal un "augment significatiu" del compromís d'acollida.

El govern nord-americà ja ha començat a fer els preparatius d'aquesta acollida sota la "direcció" d'Obama, segons la Casa Blanca, que confia a "influir" altres països perquè reforcin la seva ajuda a la població siriana. Earnest, tot i això, ha advertit que la resolució final de la crisi passa per una sortida política del conflicte i, en aquest context, ha recordat al president sirià, Baixar al-Assad, que té una especial "responsabilitat".

stats