Internacional 19/07/2013

L'assassí de Boston, una estrella del rock? Un policia replica a 'Rolling Stone' amb fotos de l'arrest de Tsarnaev

Un agent difon imatges classificades del moment de la detenció de Tsarnaev com a mostra de rebuig a la portada que li ha dedicat la revista nord-americana

Ara
2 min
L'assassí de Boston, una estrella del rock? Un policia replica 'Rolling Stone' amb fotos de l'arrest de Tsarnaev / BOSTON MAGAZINE

BarcelonaLa policia de Boston ha distribuït una fotografia del presumpte autor de l'atemptat de la Marató de Boston, Dzhokhar Tsarnaev, en el moment de la seva captura com a resposta a la portada de la revista 'Rolling Stone'.

La imatge de la policia, difosa a 'Boston Magazine', mostra el jove en el moment de la seva detenció mentre un franctirador l'apuntava amb un làser vermell al cap.

Reacció a la portada

La portada de la popular revista 'Rolling Stone', normalment reservada a estrelles de la música i altres famosos, ha sorprès amb la publicació d'una foto de Tsarnaev presa de les xarxes socials. Juntament amb la foto, un article parlava del jove com "un prometedor i popular estudiant" que "es va convertir en un monstre".

El sergent de policia Sean Murphy, que ha filtrat les fotos de la policia, ha justificat la seva acció per la seva indignació amb la publicació de la revista nord-americana i ha manifestat que la portada "fereix" la memòria de les víctimes i de les seves famílies.

Tot i això, la cessió de les imatges per part de la policia no ha sigut autoritzada i el seu filtrador està sent investigat per aquest fet.

Publicació polèmica

La pàgina de Facebook de 'Rolling Stone' s'ha omplert de comentaris sobre la portada, la majoria negatius i crítics amb el que consideren una glorificació de Tsarnaev, acusat d'haver posat, amb el seu germà mort, Tamerlan, les bombes que van explotar a la Marató de Boston del 15 d'abril passat.

"Jeff Bauman, que va perdre les cames [als atemptats], hauria de ser a la portada", diu un del comentaris penjats a la pàgina de Facebook.

Una altra persona declara que a "aquell malalt no li importava que morissin persones, persones reals amb vida i famílies", en aquells atemptats i una altra diu que els editors de la revista "només es preocupen per vendre".

Els atemptats a Boston van matar tres persones, i 260 més van resultar ferides.

Tsarnaev va declarar-se no culpable dels 30 càrrecs dels quals se l'acusa, i alguns d'ells podrien comportar-li a la pena de mort.

stats