Internacional 22/05/2013

L'FBI mata un sospitós investigat pels atemptats de la marató de Boston

Un amic de la víctima diu que la policia els vigilava des de feia setmanes i que els havien interrogat durant unes tres hores dimarts passat

Efe
2 min
Ibragim Todashev. REUTERS

Orlando (Estats Units)Un agent de l'FBI ha matat aquest dimecres a Orlando un home que era investigat per una presumpta relació amb el sospitós de l'atac terrorista de Boston, Tamerlan Tsarnaev, i amb grups extremistes, segons ha declarat a mitjans locals un amic de la víctima.

"Estem en aquests moments investigant el tiroteig relacionat amb un agent especial de l'FBI que s'ha topat amb el sospitós mentre realitzava activitats oficials", s'ha limitat a explicar un portaveu d'aquesta oficina policial, que ha afegit que "el sospitós ha mort i per ara no en tenim més detalls".

Khusn Taramiv ha identificat el mort com el seu amic Ibragim Todashev, de 27 anys, i ha dit que des de feina diverses setmanes tots dos eren vigilats constantment per agents de l'FBI.

Segons ha explicat, dimarts van ser interrogats durant unes tres hores.

"Buscaven una relació amb els atacs amb bombes a Boston, però no n'hi ha", ha dit Taramiv als periodistes dels informatius matinals locals que han cobert la notícia en directe davant del lloc de l'incident, que ha passat de matinada en un complex d'apartaments ubicats a l'oest d'Orlando, a prop de les atraccions del complex turístic Universal Orlando.

"L'FBI ens ha pres a mi i al meu amic, el sospitós que han mort. Ells [els agents de l'FMI] estaven parlant amb nosaltres i han dit que el necessitaven [a Todashev] una estona més, un parell d'hores, i jo me n'he anat", ha declarat molt nerviós Taramiv.

En declaracions recollides al Canal Dos de la televisió local d'Orlando, ha afegit: "M'han dit que el tornarien, però no ho han fet".

Taramiv ha declarat que Todashev coneixia Tsarnaev, que és considerat amb el seu germà petit, Dzhokhar Tsarnaev, de 19 anys, el sospitós d'haver col·locat les dues bombes que van explotar el passat 15 d'abril a la recta final de la marató de Boston, i van provocar la mort de tres persones i ferides en unes 280.

stats