Internacional 27/06/2017

Els EUA acusen Al-Assad de preparar un nou atac químic i l'amenacen amb represàlies

La Casa Blanca intenta amb aquesta advertència dissuadir el règim sirià de perpetrar un "assassinat en massa de civils, inclosos nens innocents"

Ara
1 min
Nens jugant a la línia frontal dels atacs siris.

BarcelonaEl Govern dels EUA ha alertat avui que ha identificat "potencials preparatius" del règim del president sirià, Baixar al-Assad, per dur a terme un nou atac amb armes químiques en aquest país i sosté que, si això passa, el mandatari i les seves forces armades "pagaran un alt preu".

La Casa Blanca no detalla on ni quan s'han detectat aquests "potencials preparatius" del règim sirià per a un nou atac amb armes químiques, del qual assenyala que "probablement comportaria l'assassinat en massa de civils, inclosos nens innocents".

El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, va precisar que les activitats detectades són "similars" als preparatius que el règim sirià va fer abans de l'atac químic del 4 d'abril.

La primera potència mundial va llançar a principis d'abril 59 míssils contra una base militar de l'exèrcit sirià, des de la qual suposadament es va preparar l'atac amb gasos tòxics que va matar desenes de civils. Els Estats Units van respondre amb el bombardeig a una base militar siriana pocs dies després de l'atac químic. Van ser les primeres accions militars contra les forces lleials al règim de Baixar al-Assad en sis anys de conflicte. Va frustrar també el procés de desgel entre Trump i Putin, aliat d'Al-Assad.

Trump i Putin preveuen tenir la seva primera trobada bilateral la setmana que ve, en el marc de la cimera de líders del G-20 a la qual tots dos assistiran, a Hamburg.

stats