Internacional 17/04/2013

Els EUA eviten reconèixer Maduro i insisteixen que cal un "recompte de vots" a Veneçuela

Brussel·les també assegura que "pren nota" de la proclamació de Maduro i demana que s'emprengui un "diàleg pacífic" entre les dues parts

Efe
1 min

WashingtonEl secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, ha insistit aquest dimecres que "cal fer un recompte" de vots a Veneçuela i ha advertit que el seu país tindrà "preguntes serioses" si es determina que hi ha hagut irregularitats en les presidencials del diumenge. El govern nord-americà encara no ha decidit si reconeixerà o no Nicolás Maduro com a president electe, segons ha indicat Kerry, que s'ha pronunciat per primera vegada sobre les eleccions veneçolanes. Kerry "dubta molt" que els Estats Units enviïn una delegació en la presa de possessió de Maduro prevista per a aquest divendres, donades les "circumstàncies susceptibles a debat" en què es produeix.

El titular d'Exteriors dels EUA ha assegurat que "originalment, Maduro ha dit que donava suport a la idea del recompte", i més tard el Consell Nacional Electoral (CNE) ha decidit proclamar-lo guanyador dels comicis. "Altres països de l'OEA [Organització d'Estats Americans] han demanat també un recompte, així que ja veurem què passa", ha assenyalat.

Brussel·les també dubta

La cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, també ha assegurat que "pren nota de les declaracions de representants tant del govern com de l'oposició sobre la necessitat d'una auditoria del vot, així com del posterior anunci per part del CNE de l'elecció del senyor Maduro". "És important que el resultat de la votació pugui ser acceptat per tots i que els recursos siguin considerats degudament per les autoritats veneçolanes competents", ha insistit la diplomàtica britànica, que ha repetit el mateix missatge que han defensat la majoria d'estat europeus, com ara Espanya, des de diumenge.

stats