EUA
Internacional 21/12/2010

El Senat s'acosta a la ratificació del tractat de reducció d'armes nuclears signat amb Rússia

L'acord sobre armament, conegut com a New Start, supera l'últim escull després que el Partit Demòcrata aconsegueix el suport necessari per arribar a la majoria

Redacció
1 min
El senador demòcrata John Kerry, amb el republicà Richard Lugar.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El Senat és cada cop més a prop de ratificar finalment el tractat de reducció d’armes nuclears signat amb Rússia, conegut com a New Start. Una votació clau aquesta nit, prèvia a la votació final, ha demostrat que hi ha la majoria necessària, de dos terços, per tirar endavant l’acord. Als demòcrates els calen només nou senadors republicans per aprovar el tractat i al final els han obtingut. Objectiu quasi acomplert en espera de la votació definitiva, que és imminent.

“La votació d’avui deixa el pas lliure del tractat al Senat”, ha explicat John Kerry, el demòcrata que presideix la Comissió d’Afers Estrangers del Senat i que ha liderat la batalla per aprovar-lo. “Estem a punt d’escriure el pròxim capítol en els quaranta anys de lluita contra les armes nuclears”, ha conclòs.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha desplegat tots els esforços de persuasió possibles als senadors republicans, cartes personalitzades incloses, per intentar sumar-los a la majoria.

stats