Internacional 10/02/2020

La justícia dels EUA presenta càrrecs contra quatre militars xinesos per ciberespionatge

Un jutjat els processarà per pirateig a Equifax i per robar dades de milions de nord-americans

Ara
1 min
El secretari de Justícia dels EUA, William Barr, presenta els càrrecs contra quatre militars xinesos per ciber-espionatge.

BarcelonaUn jutjat d'Atlanta, als Estats Units, ha obert un cas judicial contra quatre militars xinesos als quals acusa de frau electrònic i espionatge econòmic per haver piratejat presumptament els ordinadors de l'empresa d'informes de crèdit Equifax l'any 2017 i haver-ne robat les dades personals de prop de la meitat dels nord-americans, a més de secrets comercials de l'empresa.

"Va ser una intrusió deliberada i radical en la informació privada del poble nord-americà", ha denunciat aquest dilluns el secretari de Justícia del govern dels EUA, William Barr, que ha parlat del cas Equifax com a mostra d'un "patró inquietant i inacceptable d'intrusions i robatoris en ordinadors patrocinats per part de l'estat xinès i dels seus ciutadans".

L'acusació presentada davant d'un gran jurat federal d'Atlanta és contra Wu Zhiyong, Wang Qian, Xu Ke i Liu Lei, membres del 54è Institut d'Investigació de l'exèrcit xinès, segons ha informat el departament de Barr. La companyia Equifax va arribar l'any passat a un acord amb la Comissió Federal de Comerç per crear un fons de 700 milions de dòlars per compensar les víctimes d'aquest pirateig informàtic massiu.

Segons l'acusació, els quatre militars xinesos van aprofitar la vulnerabilitat del software Apache Struts Web Framework, que utilitzava Equifax per a les seves reclamacions online, per tal de penetrar al sistema informàtic de la companyia i navegar-hi durant setmanes. Així, els pirates informàtics van obtenir "noms, dates de naixement i números de seguretat social de fins a 145 milions de ciutadans nord-americans", prop de la meitat de la població del país (més de 320 milions).

stats