Internacional 07/04/2017

Europa se solidaritza amb les víctimes de l'atac d'Estocolm

La Unió Europea i els estats membres ofereixen suport i ajuda al govern suec

Agències
1 min
Els carrers del centre d'Estocolm s'han buidat després de l'atropellament mortal

EstocolmDesprés de l'atac que s'ha produït a primera hora d'aquesta tarda al centre d'Estocolm, que ha deixat 4 morts i una desena de ferits, la Unió Europea ha sigut la primera a traslladar el seu suport i solidaritat al govern suec. El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha dit que "un atac a qualsevol estat membre de la UE és un atac contra tots".

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha expressat el seu condol i solidaritat amb els familiars de les víctimes: "Tinc el cor a Estocolm aquesta tarda".

Alemanya, a través del portaveu del govern, Steffen Seibert, ha dit: "Estem tots junts contra el terror", després que Berlín patís un atac de característiques similars al mes de desembre. Des de França ha parlat François Hollande, que ha expressat el seu "horror i indignació" per l'atac d'Estocolm.

La resta de països escandinaus han mostrat suport a Estocolm i han ofert ajuda al seu veí. El primer ministre de Finlàndia, Juha Sipila, ha dit, a través d'un missatge en suec al seu compte de Twitter, que els finesos pensen en els seus veïns després de conèixer "les terribles notícies d'Estocolm". El ministre d'Afers Exteriors de Dinamarca s'ha mostrat trist i ha demanat "cooperació entre els països europeus per combatre aquest tipus d'atacs". Finalment, el ministre d'Afers Exteriors de Noruega, Borge Brende, ha lamentat aquest acte "tan terrible".

stats