Europa
Internacional 17/05/2012

Els líders europeus constaten 'una gran convergència' en una prèvia a la cimera del G-8

La UE té present que s'examinaran al detall les seves propostes per sortir de la crisi. Divendres i dissabte es debatran qüestions com el conflicte de Síria i les negociacions amb l'Iran

Agències
1 min
Merkel i Hollande a Berlín

ParísAquest divendres i dissabte se celebrarà la cimera del G-8 –integrada pels Estats Units, Canadà, el Regne Unit, Itàlia, França, Alemanya, el Japó i Rússia– a Camp David (als afores de Washington). Per aquest motiu, els líders europeus han mantingut aquest dijous una reunió per videoconferència en la qual, segons ha informat l'Elisi, han constatat una "gran convergència de punts de vista".

Els participants en aquesta reunió prèvia a nivell europeu han sigut el president francès, François Hollande; la cancellera alemanya, Angela Merkel; el primer ministre italià, Mario Monti; el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, i el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso. Tots ells han donat suport a la presidència nord-americana del G-8.

La videoconferència va ser una proposta de Van Rompuy per tractar la posició europea en la cimera, que se celebra en un moment de crisi en l'eurozona i de recessió en diversos països europeus. La UE té present que els líders no europeus examinaran al detall les seves propostes per sortir de la crisi.

Durant la cimera, que durarà dos dies, es preveu posar damunt la taula diverses qüestions com l'encariment del petroli o la posició davant el conflicte a Síria en suport a la missió d'observadors de l'ONU, així com posar en comú la ronda de negociacions amb l'Iran –prevista per al dia 23 a Bagdad– i l'anomenat Procés de Deauville –impulsat per donar suport a les reformes dels països àrabs.

stats