Internacional 30/05/2019

L'exalcalde de Teheran confessa haver assassinat la seva dona

El presumpte assassí s'entrega voluntàriament a la policia

Ara
2 min
L'exalcalde de Teheran i presumpte assassí assisteix a un esdeveniment a la ciutat que va governar.

BarcelonaUn exalcalde de Teheran, la capital de l'Iran, ha sigut arrestat per presumptament haver assassinat la seva dona, que va ser trobada morta a la banyera dimarts a la tarda amb signes evidents d'haver sigut tirotejada.

El detingut és Mohammad Ali Najafi, de 67 anys, un polític que, a més de dirigir la ciutat de Teheran, va ser vicepresident de la república iraniana i titular de diversos ministeris. L'exalcalde es va entregar voluntàriament a la policia i va confessar ser l'autor de l'assassinat de la seva segona dona, segons informen els mitjans iranians.

El mateix dia del crim, l'emissora de notícies estatal IRIB va entrevistar l'exalcalde quan ja estava detingut en una comissaria de Teheran. El mandatari no estava emmanillat i bevia te amb alguns policies, amb qui parlava amb una certa complicitat. A l'entrevista, l'exalcalde justifica per què va matar la seva dona: diu que s'havia intentat divorciar diverses vegades però que ella no volia. També afirma que en els últims mesos havien augmentat les baralles entre els dos i que vivien separats. "Em vaig enfadar i vaig treure la pistola per espantar-la mentre ella anava cap a la banyera. Vaig cometre un error i ella va perdre la vida", declara literalment l'exalcalde a l'entrevista.

L'entrevista ha causat indignació a molts sectors de la societat iraniana per l'actitud de complicitat de la policia envers Najafi, i també perquè la televisió IRIB hagi actuat com a altaveu de l'exalcalde difonent la seva versió sobre els fets ocorreguts.

El presumpte assassí va renunciar a l'alcaldia de Teheran l'any passat per motius de salut, però molts creuen que va ser expulsat pels membres més conservadors del seu partit perquè va celebrar el Dia Internacional de la Dona assistint a un espectacle de dansa en què ballaven noies jovenetes. Poc abans de renunciar al càrrec es va casar amb Mitra Ostad, la víctima del tiroteig. El matrimoni va ser vist amb mals ulls per molts membres del seu partit per fet d'haver-hi una gran diferència d'edat entre els dos. Ostad només tenia 35 anys quan va ser assassinada.

stats