Rússia
Internacional 24/03/2012

Un exbanquer rus queda en coma després de ser tirotejat a Londres

German Gorbuntsov havia implicat dos antics socis seus en un altre intent d'assassinat contra un banquer a Moscou. Gorbuntsov viu a la 'city' i és buscat per malversació de fons a Moldàvia i Rússia

Agències
1 min

LondresUn exbanquer rus de 45 anys resident a Londres es troba en coma induït després de ser tirotejat dimarts a la capital britànica.

German Gorbuntsov tornava al seu pis en un edifici al cor del districte financer de la capital quan un home amb una metralleta va obrir foc contra ell. El pistoler, un home blanc i prim, va fugir de l'escena del crim abans que arribés la policia.

Agents armats de la unitat de la policia britànica que tracta amb el crim organitzat custodien la víctima en un hospital que la policia no ha volgut identificar.

La sospita: testimoni incòmode d'un altre intent d'assassinat

La policia britànica diu que és "massa aviat per especular" sobre les raons que hi ha darrere l'intent d'assassinat però la premsa russa apunta que Gorbuntsov hauria estat testimoni de l'intent d'assassinat a Moscou el 2009 d'un altre banquer, Alexander Antonov.

L'advocat de Gorbuntsov, Vadim Vedenin, opina que l'atac està relacionat amb el paper que el seu client va tenir en la investigació. Tres txetxens van ser acusats d'intent d'assassinat però l'autoria va quedar sense identificar i el cas havia quedat tancat fins a principis d'aquest any.

El 2 de març es va reobrir la investigació després que Gorbuntsov, que havia estat investigat com a possible instigador del crim, testifiqués davant la policia per relacionar dos dels seus antics socis amb el cas: Pyotr Chuvilin i Sergei Mendeleiev.

Gorbuntsov havia estat propietari de bancs a Rússia i Moldàvia, on està buscat per adquisició il·legal d'un banc i malversació de fons. Ell nega les acusacions.

stats