Internacional 11/10/2019

L'atac de riure de la primera ministra danesa al Parlament es fa viral

Frederiksen estava explicant a la cambra l'adquisició de quatre elefants i un camell d'un circ

Ara
1 min

BarcelonaLa primera ministra de Dinamarca, Mette Frederiksen, ha aconseguit que la sessió del Parlament de fa una setmana es tornés viral a les xarxes a causa de l'atac de riure que no va poder contenir i que ella mateixa va contagiar a tot l'hemicicle. L'explosió d'hilaritat es va produir quan Frederiksen explicava a la cambra la decisió del seu govern d'adquirir quatre elefants i un camell d'un circ per oferir-los un retir en condicions.

El govern pretenia retirar del circ només els quatre elefants, però finalment va decidir afegir-hi també el camell a causa de la història d'amistat entre aquest animal, el camell Ali, i un dels quatre elefants, l'elefant Ramboline. Els dos animals conviuen al circ des del 2010 i s'han tornat inseparables, cosa que va portar a afegir el camell a l'adquisició.

Va ser quan explicava aquesta història d'amistat animal que la primera ministra va esclatar a riure i no va poder aturar-ho, de manera que va contagiar l'atac de riure a pràcticament la totalitat de l'hemicicle.

Els quatre elefants salvats, Ramboline, Lara, Djunga i Jenny, eren els últims quatre animals d'aquesta espècie que quedaven encara en un circ al país i la decisió del govern d'adquirir-los s'emmarca en la política estatal contra el maltractament animal. La cambra danesa, de fet, debatrà aquest any un projecte de llei per prohibir tots els animals salvatges als circs del país.

stats