Internacional 05/08/2014

Palestina insta la Cort Penal Internacional a investigar els crims de guerra a Gaza

El ministre d'Afers Exteriors palestí assegura que hi ha "proves clares" que inculpen Israel

Reuters
1 min

L'HaiaEl ministre d'Afers Exteriors palestí, Riad al-Malki, s'ha desplaçat fins a l'Haia per instar la Cort Penal Internacional (CPI) a investigar la vulneració dels drets humans durant el conflicte a Gaza. Al-Malki ha assegurat que hi ha "proves clares" de crims de guerra comesos per Israel.

Al-Malki també ha defensat que la investigació inclogui actuacions palestines contra israelians, ja que assegura que "res es pot comparar amb les atrocitats i la carnisseria comeses per Israel". El ministre ha viatjat a l'Haia poc després que es fes efectiva la treva de tres dies. La visita és també un pas més perquè Palestina doni jurisdicció a la CPI per investigar en el seu territori i els palestins passin oficialment a formar part de l'organisme.

Actualment, ni Israel ni Palestina formen encara part de la Cort Penal Internacional, i ara per ara la CPI no té jurisdicció sobre el territori de Gaza. Si Palestina passés a formar part de l'organisme sí que podria denunciar Israel, encara que el país hebreu seguís sense entrar al CPI. De moment, però, Palestina no hi té l'accés garantit a causa de la seva condició d'estat observador no membre de l'ONU. Tot i així, en el cas que la investigació finalment tirés endavant, Israel ja ha avisat que la recorreria i que demandaria Palestina.

stats