Internacional 16/04/2013

Hermetisme de l'FBI sobre la "investigació mundial" de l'atemptat de Boston

La xifra de ferits per les dues explosions a la marató de la ciutat ja puja a 176, 17 dels quals estan greus

Agències
1 min

BOSTON @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Les principals autoritats de Boston i Massachusetts han comparegut públicament per donar dades i ampliar detalls sobre l'atemptat ocorregut durant la marató de la ciutat.

El governador de Massachusetts, Deval Patrick, ha confirmat que “només van existir les dues bombes que van explotar”. Patrick ha afegit que “els paquets sospitosos que es van fer esclatar de forma controlada no corresponen a cap artefacte explosiu”.

El mateix governador ha qualificat les explosions com "un acte de terrorisme" i ha traslladat el condol a les famílies i amics de les víctimes. Les autoritats han actualitzat la xifra de víctimes que ascendeix a 3 mort i 176 ferits, 17 d'ells de gravetat.

Per la seva banda, el cap de l'FBI responsable de la investigació, Rick Deslauriers, ha indicat que la investigació està “molt activa” i que “s'han interrogat desenes de testimonis”. El responsable de l'agència d'intel·ligència ha declinat fer declaracions sobre l'autoria dels fets i ha remarcat que “només en parlaran quan hi hagi algun detingut”.

Finalment, l'FBI ha destacat que es tracta "d'una investigació de caràcter mundial" i ha demanat "la col·laboració de qualsevol persona que pugui aportar informació, fotos, àudio o vídeos que siguin útils per a la investigació".

stats