MUNDIAL 2022
Internacional 13/02/2014

La FIFA exigeix al Qatar canviar de forma urgent la situació dels treballadors de les obres del Mundial

Defineix el sistema de treball d'aquests obrers com un "sistema feudal"

Efe
1 min
El president de la FIFA, Joseph Blatter, s'ha reunit amb el xeic Mohammed al-Thani per tractar el tema dels drets laborals.

BarcelonaLa FIFA ha exigit avui a les autoritats del Qatar que millorin de manera "urgent" les condicions dels treballadors immigrants desplaçats al país àrab per construir les infraestructures del Mundial de Futbol de 2022 i ha assenyalat que realitzarà una avaluació al març. "El més urgent és canviar la situació dels obrers que estan ja sobre el terreny" , ha assenyalat avui l'alemany Theo Zwanziger, membre del Comitè Executiu de la FIFA, en una audiència davant la subcomissió de Drets Humans del Parlament Europeu (PE) encarregada d'avaluar aquest assumpte.

"Encara que s'hagi d'abordar des del diàleg polític amb el Qatar, exigim que les condicions dels treballadors i futbolistes que hi treballen siguin millorades" ha dit Zwanziger. El responsable ha definit de "feudal" el sistema de treball vigent a Qatar que regula els treballadors immigrants, on és l'ocupador qui decideix sobre la seva sortida del país o el seu canvi de treball i no es permet l'associació sindical.

Zwanziger va recordar que el Comitè Executiu de la FIFA que es reunirà els dies 20 i 21 de març avaluarà aquest assumpte a través d'un informe específic.

A més, el responsable ha opinat que seria negatiu canviar la seu del Mundial de 2022 per aquest motiu, ja que "si la FIFA retirés la Copa del Món de Qatar això suposaria deixar les coses com estan ara i la violació de drets humans continuaria". Per això, va demanar utilitzar la "pressió" que genera el Mundial perquè les autoritats del Qatar "es posin al comandament d'aquest desafiament "

stats