Internacional 02/02/2020

Les Filipines anuncien el primer mort pel coronavirus fora de la Xina

Es tracta d'un ciutadà xinès que recentment havia visitat Wuhan, l'epicentre de l'epidèmia

Ara
2 min
Personal amb màscares a la porta de l'hospital de Manila on ha mort un afectat pel coronavirus.

BarcelonaUn home de 44 anys de nacionalitat xinesa ha mort aquest dissabte a les Filipines a causa del coronavirus, segons han informat aquest diumenge les autoritats sanitàries filipines. Es tracta de la primera defunció per l'epidèmia fora de les fronteres de la Xina.

La víctima va ingressar en un hospital de Manila el 25 de gener passat, i és la parella d'una dona xinesa de 38 anys que fins ara era l'únic cas confirmat a les Filipines, on hi ha quatre casos sospitosos més. 24 persones més van ser analitzades i van donar negatiu a les proves del virus.

El coronavirus ha deixat, de moment, un balanç de 304 morts i 14.380 afectats a la Xina.

"En el transcurs de l'admissió del pacient, va desenvolupar una pneumònia greu. En els seus últims dies, el pacient es va mantenir estable i va mostrar signes de millora. No obstant això, la condició del pacient s'ha deteriorat en les últimes 24 hores i ha traspassat", va indicar en un comunicat el secretari de Salut filipí, Francisco Duque. El ministeri de Sanitat filipí està en contacte amb l'ambaixada xinesa per incinerar el cos de l'home i traslladar-ne les cendres al seu país d'origen.

Segons les autoritats filipines, tot i haver mort al país, la víctima i la seva parella haurien adquirit el virus en una estada a la Xina, concretament durant un viatge a Wuhan, la ciutat epicentre de l'epidèmia. En el seu viatge de retorn a Manila, van fer escala a Hong Kong i van visitar dues ciutats filipines més: Cebú i Dumaquete.

Hores abans de la confirmació de la primera mort, el govern de les Filipines ha estès la prohibició de viatjar a tot el territori de la Xina, Hong Kong i Macau. Divendres passat havia prohibit els viatges a la província de Hubei, on hi ha Wuhan. Es tracta d'una prohibició temporal que afecta ciutadans de totes les nacionalitats excepte filipins i estrangers amb permís de residència permanent a les Filipines, als quals s'imposa una quarantena de 14 dies quan tornin de la Xina.

stats