Internacional 27/10/2014

La Fiscalia demana pena de mort per al capità del ferri que va naufragar a Corea del Sud

L'accident va provocar la mort de més de 300 persones

Efe
1 min

SeülP { margin-bottom: 0.21cm; }

La fiscalia ha demanat en les seves conclusions finals pena de mort per al capità del vaixell sud-coreà Sewol, que el passat 16 d'abril es va enfonsar i va matar 304 passatgers, la majoria estudiants que anaven de viatge escolar. El judici a la tripulació ha quedat vist per sentència al Tribunal del districte de Gwangju.

El capità "va ometre el seu deure de no abandonar el vaixell fins que ho fessin tots els passatgers", va al·legar el fiscal durant l'última sessió del judici davant la presència de 60 familiars de víctimes de la tragèdia. Poc després, l'acusació expressava la seva petició que es castigui Lee Joon-seok, de 68anys, amb la pena de mort, una condemna que no s'aplica al país des del 1997, per la qual cosa és poc probable que sigui ratificada en la sentència final del jutge.

El capità està acusat d'homicidi per negligència greu, un càrrec similar al d'assassinat en primer grau en els codis penals occidentals que també pesa sobre altres tres membres de la tripulació, per a qui se sol·licita cadena perpètua.

El capità ha al·legat que el seu estat de xoc i commoció causada pel naufragi li va impedir socórrer immediatament les víctimes del vaixell, les restes del qual continuen enfonsades i 10 cossos no han aparegut.

stats