Internacional 23/02/2017

L'exèrcit iraquià pren el control de l'aeroport de Mossul

La coalició internacional avança en la conquesta de la principal ciutat l'Estat Islàmic a l'Iraq

Ara
1 min
Un comboi amb la bandera iraquiana recorre les restes de l'aeroport de Mossul.

BarcelonaLes forces iraquianes han capturat aquest dijous l'aeroport de Mossul en la gran ofensiva contra l'Estat islàmic, que controla la meitat occidental de la ciutat, segons ha informat la televisió estatal.

Alliberant el santuari de l'Estat IslàmicSegons el comandant de la policia Shaker Yaudat, les tropes iraquianes han arribat a les portes de la caserna d'Al Gazlani, situat a la rodalia de l'aeròdrom. Tant les pistes com els vestíbuls i els voltants de les instal·lacions ja estan en mans de les forces governamentals. També ha destacat que les forces regulars controlen el barri de Tel al Rayan, un dels dos districtes que les tropes han assaltat avui.

Coincidint amb el quart dia de l'arrencada de l'ofensiva per alliberar la part occidental del principal bastió de l'EI a l'Iraq, les forces de seguretat iraquianes han llançat una àmplia ofensiva contra els barris de l'oest de la ciutat.

En els combats per aconseguir l'aeròdrom han mort 30 terroristes i dotze han estat capturats, entre ells, alguns occidentals dels quals es desconeix la nacionalitat.

Diumenge passat, l'exèrcit iraquià va començar la tercera fase de la batalla de Mossul, amb l'objectiu d'alliberar els barris de l'oest de la ciutat, encara en mans de l'Estat Islàmic.

stats