Internacional 13/07/2014

Ultimàtum d'Israel a la població de Gaza perquè desallotgi les cases abans del bombardeig

L'atac aeri és ja imminent a la franja, on la violència dels últims sis dies ja ha causat més 150 morts. De matinada hi ha hagut una breu incursió de l'exèrcit a la zona

Efe
1 min
S'intensifiquen els bombardejos Israelians a la franja de Gaza. A la imatge, fum a la ciutat de Rafah / REUTERS

JerusalemIsrael ha donat un ultimàtum a la població de diverses localitats del nord de la franja de Gaza perquè abandonin les seves cases abans de començar a bombardejar la zona. L'atac està previst per a les 11 hores, hora catalana. Pamflets informatius de l'exèrcit llançats des de l'aire informen la població que marxin de la zona abans que comenci el bombardeig.

"L'Exèrcit té la intenció d'atacar infraestructures terroristes a l'est d'Al Atara i del carrer As-Sultan, i a l'oest i al nord el camp de refugiats de Jabalia", diu el pamflet escrit en àrab.

L'atac, que pot ser un dels més intensos i sense precedents els últims temps a la zona, ha anat precedit aquesta matinada d'una primera incursió breu de l'exèrcit israelià a Gaza per atacar diversos punts on hi ha les llançadores dels coets que les milícies palestines han disparat els últims dies.

"Des del nord de Gaza disparen més que des d'altres zones i per això cridem a la població a abandonar-la abans d'expandir l'operació", ha dit una font militar a l'edició electrònica del diari Yediot Aharonot a pocs minuts perquè comenci el bombardeig.

La violència a la zona ja acumula sis dies en què els atacs israelians han causat més de 150 morts entre els palestins i un miler de ferits.

Quatre brigades israelians i centenars de blindats fa hores que esperen a les portes de la franja on ha de començar l'operació que, segons l'exèrcit, vol destruir les llançadores de coets del moviment islamista Hamàs i d'altres grups armats palestins.

stats