Internacional 21/01/2015

França reforça amb 2.700 membres les plantilles d'intel·ligència i defensa contra el terrorisme

Valls assegura que les forces vigilen gairebé 3.000 suposats jihadistes

Ara
1 min

BarcelonaEl primer ministre francès, Manuel Valls, ha anunciat avui la creació de 2.680 llocs de treball en la lluita contra el terrorisme. El govern ha aprovat un paquet de mesures per reforçar la seguretat del país arran dels atemptats contra la revista 'Charlie Hebdo" i el supermercat jueu de fa 15 dies i inclou 1.400 nous empleats al Ministeri de l'Interior, 950 per al de Justícia i, 250 per al de Defensa.

Valls ha explicat en acabar la reunió del consell de ministres que les unitats d'intel·ligència i seguretat tindran 1.600 nous efectius i que aquest 2015 ja se n'incorporaran 530.

L'augment "excepcional" dels mitjans humans i materials de la lluita antiterrorista es justifica, segons les paraules de Valls, davant el "canvi d'escala" de l'amenaça. En aquest sentit, el primer ministre ha revelat que hi ha "prop de 3.000 persones per vigilar" per la seva vinculació amb el jihadisme.

"El nombre d'individus radicalitzats, que poden passar a l'acció, no deixa d'augmentar", i en un any s'han incrementat un 130% en les xarxes dels que van a combatre Síria i l'Iraq i que representen 1.300 persones que hi ha de vigilar, a les quals s'afegeixen altres individus fitxats en altres xarxes terroristes, va assenyalar Valls en una conferència de premsa.

Després d'adoptar un paquet de mesures al consell de ministres, Valls ha insistit que "aquest canvi d'escala imposa mesures excepcionals i no d'excepció".

stats