Internacional 28/05/2014

La policia francesa desmantella tres campaments d'immigrants a Calais

Les autoritats justifiquen l'actuació, que afecta a unes 650 persones, per erradicar una epidèmia de sarna

Efe
1 min
La policia ha començat el desallotjament aquest matí. REUTERS

ParísLa policia francesa ha iniciat avui el desmanetllament de tres campaments d'immigrants indocumentats a l'entorn del port de Calais (nord-oest), que acollien des de fa diverses setmanes a prop de 650 persones.

Els antidisturbis han arribat al lloc poc abans de les 8 del matí, on els esperaven nombrosos immigrants, periodistes i treballadors humanitaris d'organitzacions no governamentals com Metges del Món, que denuncien la manca d'un pla alternatiu després del desallotjament.

L'operació està justificada a nivell oficial per erradicar una epidèmia de sarna que ha afectat a unes 150 persones i el tractament de la qual, segons els mitjans, es va iniciar ahir a la nit.

Entre els immigrants hi havia sirians, iranís, afganesos, que havien arribat al lloc en un intent per creuar clandestinament al Regne Unit.

Queixa de les ONG

Deu associacions humanitàries van enviar ahir una carta al primer ministre, Manuel Valls, i als titulars d'Interior, Bernard Cazeneuve, i Assumptes Socials, Marisol Touraine, per denunciar i intentar prevenir aquesta expulsió.

"He sol·licitat que es prenguin totes les precaucions sanitàries", va indicar Cazeneuve aquest dimarts, en unes declaracions que no van convèncer a les ONG, per a qui la necessitat d'un seguiment en el tractament contra la sarna no és compatible amb la falta de control sobre aquest col·lectiu després del desmantellament.

stats