Internacional 04/06/2020

39 ferits en un atac amb ganivet en una escola de primària de la Xina

L'agressor hauria sigut el guarda de seguretat del centre

Ara
2 min
La portade l'escola on es va produir un l'atac amb ganivet

BarcelonaUn atac amb ganivet en una escola de primària a la Xina ha deixat aquest dijous fins a 39 ferits, 37 dels quals nens petits i dos adults. L’agressor hauria sigut un dels guardes de l’escola, un home de 50 anys, que a les 8.30 del matí (hora local) hauria atacat el centre, ubicat a la localitat de Wuzhou dins de la regió de Guangxi, al sud-oest del país.

Les dues víctimes adultes, el director de l’escola i un altre guarda de seguretat, estan en estat greu, segons els mitjans de propaganda de les autoritats locals, mentre que els nens han resultat en principi ferits lleus i no es temia per la vida de ningú. El sospitós, un home anomenat Li Xiaomin que era guarda de seguretat de l’escola, està sota custòdia de la policia local per ser interrogat.

Un dels pares de l’escola, que era a prop del centre, ha explicat als mitjans que la majoria dels nens ferits tenen uns sis anys. “Cap a les 8.30 h he sentit crits des de l’escola i hi he anat corrent perquè visc molt a prop. En arribar he vist alguns alumnes corrent per sortir del centre. Un vianant m’ha dit que un home amb una navalla havia atacat l’escola, així que hi he entrat a buscar el meu fill, però per sort no estava ferit, només espantat”, va explicar el pare segons el diari South China Morning Post. Unes vuit ambulàncies es van desplaçar fins al centre per atendre els ferits, molts dels quals van requerir embenatge al cap o a les extremitats.

No és pas el primer atac amb ganivet en un centre escolar que pateix la Xina, ja que l’any passat a la província de Hubei (focus del brot de covid-19 d’aquest any) un centre va patir també una agressió similar en la qual van morir vuit nens. Però el pitjor any va ser el 2010, quan van morir fins a 20 nens en atacs d’aquest tipus, duts a terme per persones amb problemes mentals, cosa que va forçar el govern xinès a prendre mesures per extremar la seguretat en els centres escolars.

La llei xinesa prohibeix la venda i possessió d'armes de foc, de manera que els atacs massius com aquest es perpetren habitualment amb ganivets o amb explosius casolans.

stats