Internacional 26/06/2020

Mort a trets el sospitós d’un apunyalament múltiple a Glasgow

Un sol·licitant d’asil ataca els refugiats d’un hotel de Glasgow que és un centre provisional d’acollida

Quim Aranda
2 min
Stabbing incident in  (34570065)

LondresConfús atac divendres al migdia al centre de Glasgow. La policia escocesa va matar a trets el presumpte autor d’un apunyalament múltiple que va acabar amb sis ferits, un dels quals un membre de les forces de seguretat. Els fets van tenir lloc a l’interior de l’Hotel Park Inn, situat al centre de la ciutat, que des del confinament ha estat tancat però que ha sigut utilitzat com a refugi provisional per a refugiats i sol·licitants d’asil de diferents nacionalitats. Fins ara es desconeix la identitat de l’agressor, però se sap que era d’origen sudanès i que hauria comès l’atac després que els últims dies s’hagués queixat reiteradament que passava gana i de la ínfima qualitat dels menjars que s’hi servien. El sospitós havia estat reallotjat a l’hotel provinent d’un altre centre fa dues setmanes.

El Park Inn de Glasgow està situat a West George Street, al rovell de l’ou de l’urbs. En el moment dels esdeveniments, a l’interior de l’establiment hi havia cent persones.

Tot i que, en principi, amb motivacions ben diferents, es tracta del segon incident de característiques semblants al Regne Unit en menys d’una setmana, després que dissabte passat a mitja tarda hi hagués un atac terrorista que va deixar tres morts a la ciutat de Reading, a 90 quilòmetres a l’oest de Londres, en el que també va ser un apunyalament múltiple i aleatori en un parc molt cèntric de la localitat.

A mitja tarda de divendres, però, les autoritats britàniques van descartar completament les possibles motivacions terroristes de l’incident.

La presència de refugiats i sol·licitants d’asil al centre de Glasgow ha causat algunes escenes de tensió en les últimes setmanes. El 17 de juny passat sis persones van ser arrestades per la policia per haver atacat una manifestació que tenia lloc al davant de l’ajuntament de la ciutat, a George Square, i haver mostrat actituds violentes. Tant els refugiats com els integrants d’un seguit de grups que els donen suport van mostrar el seu refús a les condicions amb què s’han tractat els sol·licitants d’asil.

El ministeri de l’Interior britànic ha subrogat a una empresa privada, el grup Mers, el servei d’acollida d’aquests grups de persones mentre es resolt la seva demanda. Divendres, just arran de l’atac, alguns dels residents a l’hotel van denunciar, com havien fet durant la manifestació del dia 17, les condicions en què se’ls manté. El pressupost diari per alimentació és de menys de sis euros diaris.

stats