Internacional 22/07/2015

Un poble italià multa els gossos que bordin durant la migdiada

L'Ajuntament de Controne, a la regió de la Campània, aprova multes que van dels 25 als 500 euros

Efe
1 min
Bordar? No fora d'hores / GETTY

RomaUs passa sovint que els gossos dels veïns us desperten en plena migdiada? O, pitjor encara, durant la nit? Doncs a partir d'ara potser envejareu els veïns de Controne, un petit poble de la Campània, al sud d'Itàlia, convertit aquest dimecres en centre d'atenció internacional gràcies a una nova ordenança municipal. El municipi ha decidit imposar multes als amos de gossos que pertorbin amb els lladrucs el silenci del temps dedicat a la migdiada i el descans nocturn.

Als amos dels gossos que transgredeixin la nova norma se'ls podran imposar multes que van dels 25 als 500 euros, segons el text de la disposició municipal. "Els propietaris han d'impedir que els gossos sorollosos pertorbin la pau en les hores nocturnes i durant la migdiada", assenyala la norma.

Aquesta localitat, situada al sud de Nàpols i d'uns 800 habitants, compta també en la nova normativa amb una disposició destinada per altra banda a garantir el bon tracte als animals. Estipula, per exemple, que està "absolutament prohibit abandonar animals en el territori comunal, mantenir els gossos lligats i, si això fos necessari, cal que la cadena tingui una longitud de cinc metres". A més, s'ha de garantir en aquest últim cas –afegeix l'ordenança– que el gos "pugui arribar tranquil·lament al recipient de l'aigua i del menjar".

stats