Internacional 18/06/2013

El Govern de Mali i els rebels tuareg firmen un acord d'alto el foc

L'acord permetrà a la tornada de l'Exèrcit Nacional i l'administració a Kidal, al Nord del país, abans de les eleccions presidencials del 28 de juliol

Efe / Ara
1 min

BarcelonaEl govern de Mali i els rebels tuaregs, que controlen la regió de Kidal, al Nord del país, han firmat un acord d'alto el foc immediat.

L'acord s'ha firmat a Uagadugu, la capital de Burkina Faso.

El representant del secretari general de l'ONU a Mali, Bert Koenders, en declaracions al diari 'Le Monde', ha manifestat que l'acord “és un primer pas, ara és important que les dues parts mirin cap al futur i continuïn els seus esforços".

Segons Koenders, “les parts encara han de tractar els darrers detalls tècnics com els problemes de seguretat, el retorn de l'administració, de serveis essencials a la població a la regió de Kidal i la preparació de les properes eleccions presidencials.”

Els rebels tuareg s'havien instal·lat a la zona de Kidal a finals del mes de gener i lluitaven contra els grups islamistes radicals que havien ocupat el Nord del país. Els tuareg estaven a favor de la intervenció de França al país, tot i que les tropes franceses van intervenir al país a favor de restablir la unitat nacional de Mali.

stats