Internacional 16/07/2013

Vaga general a Grècia

El Parlament grec aixeca la immunitat a l'exministre de Finances, Papaconstantinou, per jutjar-lo per dos delictes greus en la lluita contra l'evasió fiscal

Efe
1 min
Protestes del sector públic a Grècia

AtenesEl Parlament grec ha aprovat aquest matí per majoria absoluta aixecar la immunitat parlamentària a l'exministre de Finances, Iorgos Papaconstantinou, perquè el puguin jutjar per la seva actuació en el cas de l'anomenada "llista Lagarde" contra l'evasió fiscal. Durant l'etapa com a ministre, entre el 2009 i el 2011, i amb les identitats de més de 2.000 presumptes evasors d'impostos a la mà −que li havia facilitat l'aleshores ministra de Finances francesa, Christine Lagarde− s'acusa Papaconstantinou d'haver esborrat els noms de familiars seus que sortien en aquest document. Per això se li imputen dos delictes greus de falsificació de document públic i perjudicis a l'Estat, i un altre delicte d'incompliment del deure.

El sector públic grec fa aquest dimarts una aturada general per protestar contra la llei de reforma de l'administració pública que es preveu votar dimecres al Parlament i que contempla l'acomiadament de funcionaris. El sector del transport públic fa vaga, el ferrocarril no funciona i els controladors aeris faran una aturada de quatre hores a partir del migdia. També els metges de la sanitat pública comencen una vaga de 48 hores i només treballaran els serveis d'urgència.

stats