Internacional 27/06/2015

Rajoy anuncia una reunió dels països europeus i africans més importants del Mediterrani després dels atacs a Tunísia

Es tracta del Grup 5+5, integrat per Espanya, França, Itàlia, Malta, Portugal, Algèria, Líbia, Tunísia, Marroc i Mauritània

Europa Press
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat que Espanya convocarà una reunió del Grup 5+5, els cinc països europeus i africans més importants de la Mediterrània (Espanya, França, Itàlia, Malta, Portugal, Algèria, Líbia, Tunísia, Marroc i Mauritània), després dels atemptats terroristes perpetrats a Tunísia. "Ens solidaritzarem amb Tunísia", ha afirmat.

Així ho ha fet públic Rajoy en l'acte de presa de possessió dels nous consellers que conformen l'executiu de la Comunitat de Madrid celebrat a la Puerta del Sol, on ha assegurat que "ahir va ser un dia veritablement dramàtic".

"Hi va haver atemptats terroristes, el més important pel nombre de persones a Tunísia, però també a França, a Somàlia i a Kuwait", ha explicat el president del govern espanyol, per després assegurar que "aquesta és la gran prioritat de la Unió Europea ara mateix".

Així mateix, ha assegurat que els soldats espanyols desplegats a Somàlia, Mali i l'Iraq estan lluitant contra el terrorisme. "Aquesta batalla cal lliurar-la en els nostres països però també cal lliurar-la fora", ha emfatitzat.

Finalment, ha expressat la seva solidaritat amb Tunísia, "amb les persones que han patit actes terroristes". "Vull que tinguin la seguretat i la certesa que els espanyols, com també els europeus, donaran batalla fins al final", ha conclòs.

stats