Internacional 23/08/2018

Els guardacostes de Tunísia troben els cossos de cinc migrants morts al Mediterrani

El vaixell, que es dirigia a Lampedusa, s'ha enfonsat i es creu que hi ha almenys cinc desapareguts

Ara
1 min
Al fons, un vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms navega pel Mediterrani.

BarcelonaHo advertia aquest dimecres el fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Oscar Camps, en un tuit. Fa setmanes que cap organització humanitària opera al Mediterrani central i, tot i que les sortides des de Líbia, el Marroc o Tunísia no s'aturen, només ens arriba silenci.

Com ha passat durant els últims mesos, aquestes ONG s'han convertit en els ulls que expliquen el que passa enmig del mar. Quan no hi són, com en aquests moments, la gran majoria de vides ofegades queden encara més oblidades.

Aquest dijous les paraules dels guardacostes de Tunísia reafirmaven aquesta situació. En un comunicat han informat que han recuperat els cossos de cinc migrants morts després que el seu vaixell s'enfonsés mentre intentaven arribar a l'illa italiana de Lampedusa.

Suposadament, hi havia més persones a l'embarcació: els parents de cinc tunisians més asseguren que els seus familiars també anaven a bord d'aquesta nau, que havia sortit de la regió costanera de Zarzis.

Tunísia, punt de sortida

De fet, les sortides des de Tunísia han augmentat en els últims mesos. Sobretot, després que Europa hagi negociat amb Líbia frenar els viatges des de les seves costes.

El juny passat, almenys 80 migrants van morir després que el seu vaixell, amb excés de càrrega i precari, s'enfonsés a poques milles de la costa tunisiana.

stats